**ОХУ-ын Эрүүл мэндийн яамны 2016 оны 8-р сарын 19-ний өдрийн 614 тоот тушаалын дагуу "бусад хүнсний ногоо" ангилалд харьцуулалт хийсэн мэдээлэл.
***Kelly D. Cognitive Function and Its Relationship with Macular Pigment Optical Density and Serum Concentrations of its Constituent Carotenoids/ D. Kelly , R.F. Coen, K.O. Akuffo, S. Beatty et al // J Alzheimers Dis. 2015;48(1):261-77. doi: 10.3233/JAD-150199. JAMA. 2015;314(8):791-801.doi: 10.1001/jama.2015.9677; Bovier E.R. A double-blind, placebo-controlled study on the effects of lutein and zeaxanthin on neural processingspeed and ef ficiency / E.R. Bovier, L.M. Renzi, B.R. Hammond // PLoS One. 2014;9(9):e108178. doi: 10.1371/journal.pone.0108178; Renzi L.M.The relation between the macular carotenoids, lutein and zeaxanthin, and t***Kelly D. Cognitive Function and Its Relationship with Macular Pigment Optical Density and Serum Concentrations of its Constituent Carotenoids/ D. Kelly , R.F. Coen, K.O. Akuffo, S. Beatty et al // J Alzheimers Dis. 2015;48(1):261-77. doi: 10.3233/JAD-150199. JAMA. 2015;314(8):791-801.doi: 10.1001/jama.2015.9677; Bovier E.R. A double-blind, placebo-controlled study on the effects of lutein and zeaxanthin on neural processingspeed and ef ficiency / E.R. Bovier, L.M. Renzi, B.R. Hammond // PLoS One. 2014;9(9):e108178. doi: 10.1371/journal.pone.0108178; Renzi L.M.The relation between the macular carotenoids, lutein and zeaxanthin, and temporal vision /L.M. Renzi, B.R.Jr. Hammond // Ophthalmic PhysiolOpt. 2010;30(4):351-7. doi: 10.1111/j.1475-1313.2010.00720.x
Профессор, Грин Макс Селект бүтээгдэхүүний санаачлагч ба зөвлөх.
Хүн төрөлхтөн ургамлын гаралтай хоол хүнс идэж, хувьсан өөрчлөгдсөөр ирсэн.
Байгальд 150-с 200 мянга орчим идэх боломжтой ургамал байдаг...
Гэсэн хэдий ч ихэнх хэрэглэгчид ургамлын гаралтай хүнсийг хангалттай хэмжээгээр идэж чадахгүй байна. Тухайлбал, манай бүс нутгийн хүн амын 80 хүртэлх хувь нь идэхийг зөвлөж буй 5 порц ногоон өнгийн хүнсний ногоог идэж чаддаггүй*
*Эх сурвалж: Дэлхийн эрүүл мэндийн байгууллагын зөвлөмж; MK.ru https://www.mk.ru/social/2014/10/30/80-rossiyan-nedoedayut-ovoshhey-i-fruktov.html
Herbalife-ын шим тэжээлийн зөвлөх.
Бие махбод нь биохимийн үйл явцыг хурдасгаж, бүхий л эрхтэн тогтолцооны хэвийн үйл ажиллагааг хангадаг хүчил шүлтийн тэнцвэрийг хадгалахаар байнга тэмүүлдэг.
Бид хоол хүнс дэх ногоон өнгийн хүнсний ногооны хэмжээг нэмэгдүүлэхэд хоолны хүчиллэг чанар буурдаг. Ингэснээр бид бие махбодынхоо дотоод орчны тэнцвэрийг хадгалахад тусалж байгаа юм.
Найрлагадаа олон төрлийн шим тэжээл агуулдаг тул эрүүл мэндийн хүнс гэж тооцогддог.
Агууламж:
Амин дэм, эрдэс бодисын баялаг эх үүсвэр.
Ердөө 100 грамм кейл нь дараахыг агуулдаг:
Дархлааны тогтолцоог бэхжүүлж, ясны бат бөх байдлыг сайжруулахад тусалдаг. Цусан дахь холестерины түвшнийг бууруулдаг.
Агууламж:
Соёолсон үрийн ашигтай бодисууд бие махбодод амархан шингэдэг.
Агууламж:
Холестерины түвшнийг бууруулах, хоол боловсруулалтыг сайжруулах, арьс болон үсийг сайхан байлгахад тусалдаг.
Агууламж:
Хоол боловсруулалтыг сайжруулах, арьс болон үсийг сайхан байлгахад төдийгүй холестерины түвшнийг бууруулахад тусалдаг.
Агууламж:
Хоол боловсруулалтыг сайжруулдаг, зүрхний үйл ажиллагааг дэмждэг, холестерины түвшнийг бууруулдаг, тархины үйл ажиллагааг дэмждэг, мөн дотор муухайрах үед тавгүй мэдрэмжийг бууруулах нөлөөтэй.
Агууламж:
Зүрхний үйл ажиллагаа, хоол боловсруулалтыг дэмждэг бөгөөд холестерины түвшнийг бууруулдаг. Дархлааг бэхжүүлдэг.
Агууламж:
Үрэвслийг бууруулахад тустай төдийгүй гэдэсний үйл ажиллагааг сайжруулдаг.
Агууламж:
Цусан дахь сахрын хэмжээг хэвийн түвшинд барихад тусалдаг ба хоол боловсруулалтад эерэг нөлөөтэй.
Агууламж:
Хоол боловсруулалт болон гэдэсний ерөнхий байдлыг дэмждэг, холестерины түвшин болон хоолны дуршлыг бууруулдаг.
Агууламж:
Маш өндөр тэжээллэг чанартай бөгөөд агуулагдаж буй бодисууд нь антиоксидант нөлөөтэй.
Агууламж:
Лютеиний баялаг эх үүсвэр.
Лютеин нь нүдэнд тусах цэнхэр гэрлийг 40-90% шингээж, торлог бүрхэвчийг фото хордлого гэмтлээс хамгаалдаг.
Лютеин нь харааны тогтолцоог исэлдэлтийн гэмтлээс хамгаалдаг.
Сүүлийн жилүүдэд харааны асуудалтай хүмүүсийн тоо мэдэгдэхүйц нэмэгдсэн. Энэ нь өнөө цагт хүний нүд хэт их ачаалалтай ажиллаж байгаатай холбоотой төдийгүй шинэ технологиудын хэрэглээ, харааны будагч бодист нэн шаардлагатай лютеинийг хоол хүнсээр хангалттай хэмжээгээр авч чадахгүй байгаа зэргээс болж байна.
Грин Макс Селект* бүтээгдэхүүнд агуулагддаг лютеин нэртэй каротиноид нь нүдийг хамгаална.
Эх сурвалж: 1 Krinsky & Johnson, 2005. ² Barker et al., 2011; Landrum JT, 2004. ³ Bian et al., 2012; Sasaki et al., 2009. ⁴ Bovier, Renzi & Hammond, 2014. ⁵ BR Hammond, Fletcher, Roos, Wittwer & Schalch, 2014. ⁶ Hu, Hu, Lin, Ma & Li, 2011. ⁷ Huang et al., 2015. ⁸ Loughman et al., 2012. ⁹ Olmedilla, Granado, Blanco & Vaquero, 2003. 10 Patryas, Parry, Carden, Aslam & Murray, 2014. 11 Stringham et al., 2015. 12 Yao et al., 2013.
Тэнцвэржүүлсэн хооллолтын салбар дахь олон улсын мэргэжилтэн.
Калифорнийн их сургуулийн** дэргэдэх Хүнс судлалын төвийн үүсгэн байгуулагч ба тэргүүн.
Профессор, Herbalife-ын Хүнс тэжээлийн хүрээлэнгийн дарга.
Калифорнийн их сургуулийн** анагаах ухаан болон эрүүл мэндийн хүндэт профессор.
Хурц хараатай байх нь будагч бодисын нягтшилаас шууд хамаардаг. Тэгвэл лютеинийг хоол хүнсэндээ нэмснээр өнгө ялгах чадвар сайжрах ба нүдээр хүлээн авч буй мэдээллийг хурдан боловсруулдаг болно.
Шар, ногоон өнгөтэй хүнсний ногоо нь лютеин гэх каротиноид агуулдаг. Лютеин нь нүдний хэт ягаан туяаг хамгийн ихээр хүлээн авдаг хэсэгт төвлөрсөн байдаг. Лютеин нь хэт ягаан туяаг өөртөө шингээн, нүдний ар хэсэгт байрлах мэдрэг эсүүдийг хамгаалдаг.
Грин Макс Селект* бүтээгдэхүүн нь 6,5 мг-ийн өндөр концентрат бүхий лютеиний тусламжтайгаар харааг дэмждэг.
**Калифорнийн их сургууль нь Herbalife-ын бүтээгдэхүүнд ямарваа мэргэжлийн үнэлгээ өгдөггүй болно.
2010-2015 онуудад хийсэн судалгаагаар лютеин нь тархины танин мэдэхүйн үйл ажиллагаа, тэр дунд ой тогтоолт, шүүмжлэлт сэтгэлгээ болон анхаарал төвлөрөлд сайнаар нөлөөлдөг болохыг баталсан*
*Kelly D. Cognitive Function and Its Relationship with Macular Pigment Optical Density and Serum Concentrations of its Constituent Carotenoids / D. Kelly, R.F. Coen, K.O. Akuffo, S. Beatty et al // J Alzheimers Dis. 2015;48(1):261-77. doi: 10.3233/JAD-150199. JAMA. 2015;314(8):791-801. doi: 10.1001/jama.2015.9677; Bovier E.R. A double-blind, placebo-controlled study on the effects of lutein and zeaxanthin on neural processing speed and efficiency / E.R. Bovier, L.M. Renzi, B.R. Hammond // PLoS One. 2014;9(9):e108178. doi: 10.1371/journal.pone.0108178; Renzi L.M. The relation between the macular carotenoids, lutein and zeaxanthin, and temporal vision /L.M. Renzi, B.R.Jr. Hammond // Ophthalmic Physiol Opt. 2010;30(4):351-7. doi: 10.1111/j.1475-1313.2010.00720.x
**Калифорнийн их сургууль нь Herbalife-ын бүтээгдэхүүнд ямарваа мэргэжлийн үнэлгээ өгдөггүй болно.
Америкийн профессор, Хөгшрөлтийн эсрэг судалгааны төвийн захирал, Herbalife-ын Шинжлэх ухааны зөвлөлийн гишүүн
Цусан дахь лютеин ба зеаксантины түвшин өндөр байгаа нь ахмад настнуудын танин мэдэхүйн чадвар өндөр байгааг илтгэдэг.
Эрдэмтэд саяхан лютеин болон зеаксантин нь 18-30 насны эрүүл, залуу насанд хүрэгчдийн танин мэдэхүйн үйл ажиллагааг сайжруулдаг болохыг тогтоожээ.
Нэг жилийн хугацаанд өдөр бүр хооллолтдоо нэмэлтээр хэрэглэсний дараагаар судалгаанд хамрагдсан хүмүүсийн ой тогтоолт, шүүмжлэлт сэтгэлгээ болон анхаарал төвлөрөл сайжирсан болохыг тэд олж мэдсэн. Урьдчилан сэргийлэх нь нүд болон тархийг хамгаалах маш чухал стратеги юм.
Тиймээс эдгээр фито шим тэжээлүүдийг хангалттай хэмжээгээр хэрэглэх нь биднийг илүү сайн бодож, тогтооход төдийгүй урт удаан амьдралынхаа туршид хүрээлэн буй ертөнцийг илүү тод харахад тусалдаг болохыг сүүлийн үеийн судалгаагаар баталж байна.
*Kelly D. Cognitive Function and Its Relationship with Macular Pigment Optical Density and Serum Concentrations of its Constituent Carotenoids / D. Kelly, R.F. Coen, K.O. Akuffo, S. Beatty et al // J Alzheimers Dis. 2015;48(1):261-77. doi: 10.3233/JAD-150199. JAMA. 2015;314(8):791-801. doi: 10.1001/jama.2015.9677; Bovier E.R. A double-blind, placebo-controlled study on the effects of lutein and zeaxanthin on neural processing speed and efficiency / E.R. Bovier, L.M. Renzi, B.R. Hammond // PLoS One. 2014;9(9):e108178. doi: 10.1371/journal.pone.0108178; Renzi L.M. The relation between the macular carotenoids, lutein and zeaxanthin, and temporal vision /L.M. Renzi, B.R.Jr. Hammond // Ophthalmic Physiol Opt. 2010;30(4):351-7. doi: 10.1111/j.1475-1313.2010.00720.x
**Калифорнийн их сургууль нь Herbalife-ын бүтээгдэхүүнд ямарваа мэргэжлийн үнэлгээ өгдөггүй болно.
Шинжлэх ухааны доктор, Herbalife-ын Европ, Ойрхи Дорнод, Африк, Энэтхэгийн бүс нутгийн инновацийн хэлтсийн дарга, ахлах судлаач.
Хамгийн өндөр тэжээллэг чанар бүхий ургамлын орц (супер хүнс)-уудыг аль болох олон төрлөөр нэгтгэхийн зэрэгцээ хэрэглэгчдэд хүртээмжтэй болгохын төлөө бүтээгдэхүүний найрлагыг тодорхойлох нарийн төвөгтэй олон ажлыг хийсэн тул бүтээгдэхүүний боловсруулалтад ийнхүү урт хугацааг зарцууллаа.
Байгалийн цэвэр ургамлын нэгдлүүд нь бичил биетүүдэд тун эмзэг байдаг тул бид Herbalife-ын стандартын дагуу бүтээгдэхүүний лабораторийн тестийн хугацааг 1 сараас 3 сар болгож сунгасан. Судалгааны явцад бид бүтээгдэхүүнийг температур, чийгшлийн хувьд ялгаатай орчинд оруулан, орц нэгдлүүдийн аюулгүй байдалд дүн шинжилгээ хийсэн. Үүний дүнд хэд хэдэн орцыг сольж, бүтээгдэхүүний хамгийн сайн хувилбарыг гаргаж авсан нь бүтээгдэхүүний микробиологийн үзүүлэлтүүдийг сайжруулсан.
Шинжлэх ухааны доктор, Herbalife-ын Европ, Ойрхи Дорнод, Африк, Энэтхэгийн бүс нутгийн судалгаа, хөгжил, шинжлэх ухааны боловсруулалт хариуцсан албаны ахлах захирал
Бүтээгдэхүүний анхны хувилбарыг Англи улсад Польш, Нидерландын эрдэмтдийн дэмжлэгтэйгээр Herbalife-ын баг боловсруулсан бөгөөд сүүлийн боловсруулалтыг БНХАУ-ын эрдэмтэд, мэргэжилтнүүд хийсэн. Мөн АНУ-ын чанарын мэргэжилтнүүд тэднийг дэмжиж ажилласан.
Бүтээгдэхүүний аюулгүй байдал болон чанар нь бидний үйлдэл бүрийн салшгүй хэсэг юм. Тиймээс ч аюулгүй байдал, чанарыг баталгаажуулах хэд хэдэн журам байдаг. Энэхүү бүтээгдэхүүнийг зах зээлд танилцуулахаас өмнө хэд хэдэн туршилт, шинжилгээ, 200 орчим тест хийсэн. Ийнхүү дээд зэргийн чанарыг баталгаажуулахаар нарийн шалгалт явуулж, үнэлгээ хийдэг.
Профессор, Грин Макс Селект бүтээгдэхүүний санаачлагч ба зөвлөх.
Калифорнийн их сургуулийн анагаах ухаан болон эрүүл мэндийн ХҮНДЭТ ПРОФЕССОР.
195 гаруй эрдэм шинжилгээний нийтлэл.
25 хамтарсан хэвлэл, олон нийтэд зориулж хэвлэсэн 4 ном.
Калифорнийн их сургуульд таргалалттай тэмцэхэд тусалсан 28 ЖИЛИЙН ТУРШЛАГА.
1969 — Калифорнийн их сургуулийн ХИМИЙН УХААНЫ БАКАЛАВР.
1973 — Харвардын анагаах ухааны их сургуулийн ЭМЧ МЭРГЭЖИЛ.
1978 — Калифорнийн их сургуулийн ФИЗИОЛОГИЙН УХААНЫ ДОКТОР.
1983 — Клиникийн хоол тэжээлийн хэлтсийн ҮҮСГЭН БАЙГУУЛАГЧ, ДАРГА.
1996 — Калифорнийн их сургуулийн дэргэхэд Хүний хүнс судлалын төвийн ҮҮСГЭН БАЙГУУЛАГЧ, ЗАХИРАЛ.
2000, 2001,2002, 2005, 2007-2015 — "АМЕРИКИЙН ШИЛДЭГ ЭМЧ НАР" жагсаалтад багтсан.
2009 — Тэнцвэржүүлсэн хоол тэжээлийн боловсролын САЛБАРЫН ТЭРГҮҮНИЙ ШАГНАЛ.
2013 — Таргалалттай тэмцэх нийгэмлэгийн УДИРДАХ ЗӨВЛӨЛИЙН ГИШҮҮН.
2014 — Рейтерсийн "ХАМГИЙН НӨЛӨӨ БҮХИЙ ЭРДЭМТЭД" жагсаалтад багтсан.
"1-д 14" формулаг өөрсдөө бүрдүүлье гэвэл:
Орц бүрийг сонгож, захиалахын тулд цаг зарцуулна.
Захиалга хүргэлтэд бас л цаг зарцуулна.
Аль нэг орц олдоцгүй байж болно.
Орцуудын харьцааг өөрөө тооцоолох хэрэгтэй. Аль нэг шим тэжээлийн зохих тунг хэтрүүлэх эрсдэлтэй.
Орцуудыг нийлүүлээд хольсон ч амт, бүтэц нь ямар болохыг мэдэхгүй.
Herbalife нь тэнцвэржүүлсэн хооллолт, эрүүл амьдралын хэв маягийг дэмжих тун эвтэйхэн шийдлийг санал болгож байна.
"Бүгдийг нэг стаканд“ гэх үзэл баримтлалынхаа ачаар Грин Макс Селект* бүтээгдэхүүн нь өөрийн хооллолтоо сайжруулах шилдэг бөгөөд супер хүнс, ургамлын орц бүрийг тус тусад нь авахаас илүү ашигтай шийдэл болж байна.
*2022 оны 9-р сард ОХУ, Казахстанд хийсэн Herbalife-ын өөрсдийн судалгаанд үндэслэв
**Компанийн 2023 оны 6-р сарын борлуулалтын дүн шинжилгээнд үндэслэв
Грин Макс Селект* - "Зорилтот шим тэжээл" ангилалд "Оны шилдэг инноваци болсон бүтээгдэхүүн" шагналын эзэн (ОХУ, 2021)
Грин Макс Селект* - Glamour сэтгүүлийн "Best of Beauty" шагналын эзэн (ОХУ, 2021)